Vad tycker våra anställda?

   

Roger, Besiktningstekniker Umeå

Roger, Besiktningstekniker i Umeå

Roger är en erfaren besiktningstekniker. Han har jobbat i branschen i 30 år och på Opus sedan starten 2012. Valet att börja på Opus var enkelt.
   

- Opus är ett globalt företag som finns världen över och som med stora ambitioner vill fortsätta att växa. Känslan att få göra skillnad är också viktig. Vi gör vägarna säkrare och luften renare.
   

Roger är inte bara en stjärna på komplex teknik, han handleder och utbildar också såväl nyanställda som övriga medarbetare. En viktig nyckel i det arbetet är hans goda förmåga att känna av vad människor behöver.
   

- Jag blir inspirerad av att utveckla mina kollegor och se dem blomma ut i sin roll och växa med sin kunskap.
   

Han rekommenderar varmt andra att jobba på Opus. En anledning är att få göra något bra för planeten, att tänka globalt och jobba tillsammans för en sund plats att leva på. Men viktigast av allt är ändå kundmötena.
   

- Att få ha all kundkontakt – och att hjälpa kunderna – är det roligaste med mitt arbete.

   

Emma, Stationschef Västerås

Emma, Stationschef i Västerås

Emma ansvarar för två stationer i Västerås. Bilar och fordon har alltid varit hennes passion. 
      

- Jag började jobba i armén som mekaniker av olika fordon redan som tjugoåring.
   

Hon drivs av att få människor att känna sig säkra på vägarna och att få jobba för en renare planet. Det dagliga arbetet som stationschef handlar dock mycket om gruppdynamik – och kunderna.
   

- Kundfokus är nyckeln. Vi har ett ansvar mot våra kunder så att de kan känna sig trygga med att deras fordon är säkra att köra.
   

När hon tipsar andra om Opus framhåller hon alltid att det är ett stort och etablerat företag och en seriös, trygg arbetsgivare. Men hon pekar även gärna på de personliga värdena.
   

- Här får du samarbeta med ett riktigt bra gäng som bryr sig om kvaliteten i sitt arbete. Och du får möjlighet att växa och utvecklas inom fordonsteknik.

   

Thomas, Kvalitet och miljöchef

Thomas, Kvalitet- och miljöchef

Thomas är en kvalitet- och miljöchef med fokus både på helhet och specifika detaljer. Och trots snart tjugo år i branschen ser Thomas möjligheter att lära nytt varje dag.
      

- Det gäller att vara nyfiken och utmana sig själv – då kan jag utvecklas. Opus håller inte tillbaka någon utan istället stöttas vi och får vidga våra vyer.
   

Han talar gärna om värdet med att jobba för en bättre miljö.
   

- Opus värnar om en säkrare och renare planet. Det känns otroligt bra att kunna göra skillnad varje dag.
   

Samtidigt menar han att jobbet inte bara handlar om miljöarbete eller om fordon och teknik. Det handlar även mycket om människor.
   

- Det här är ett jobb för en person som gillar människor. Och det hjälper till att ha hum om hur det mänskliga tankesättet fungerar.