NYHETER

Opus E-test – en hälsokoll på bilens elsystem

25 september 2019 06:00
Opus E-test, en elektronisk hälsokoll av bilens elektroniksystem
Undrar du hur det ligger till med elektroniksystemet i din bil, eller skulle du vilja veta om det finns något dolt fel eller om något är på väg att gå sönder? Den 1 oktober 2019 lanserar Opus Bilprovning: Opus E-test – en elektronisk felkodsutläsning på det som vanligen inte syns.

Undrar du hur det ligger till med elektroniksystemet i din bil, eller skulle du vilja veta om det finns något dolt fel eller om något är på väg att gå sönder? Den 1 oktober 2019 lanserar Opus Bilprovning: Opus E-test – en elektronisk felkodsutläsning på det som vanligen inte syns.

E-test är en elektronisk hälsokoll av bilens elektroniksystem, där eventuella felkoder från styrenheter och andra elektroniska system läses ut. Denna typ av hälsokoll kan genomföras på de flesta fordon av årsmodell 2002 eller nyare, och kan bokas separat eller i samband med din ordinarie kontrollbesiktning.

I moderna bilar finns det ett stort antal styrenheter (mikrodatorer) som reglerar olika system i bilen. Dessa har ett inbyggt självtestsystem som kontrollerar att respektive system fungerar som det ska. Från självtestsystemet hämtar vi information om hur det står till med din bils elektroniksystem. Informationen ger dig en överblick på om det är något som omedelbart bör åtgärdas, eller om det finns något som kan tänkas gå sönder snart. Mängden information vi kan få fram beror på din bils ålder och vilket märke den är av.

Efter genomfört E-test ger vi dig ett protokoll med information om eventuella felkoder som visats. Detta kan du ge till din verkstad som underlag så att de lättare kan göra en felsökning och rätta till felen.

Genom att upptäcka elektroniska fel i ett tidigt stadium är Opus E-test en bra investering för att åtgärda problem innan de slår igenom helt och kanske också ger följdeffekter.

I dagsläget kan du boka Opus E-test på 39 av våra besiktningsstationer (från Piteå i norr till Malmö i söder). Boka tid snabbt och smidigt i vår onlinebokning.