Besikta bilen hos Opus Bilprovning
EBK_bild

Extra Bromskontroll och Bromsprov

Brister i bromssystemet en vanlig förekomst bland alla typer av tunga fordon. För att öka säkerheten och minska risken för driftstopp erbjuder Opus Bilprovning extra bromskontroller. Våra tjänster bidrar till säkrare fordon och minskar risken för driftstopp, vilket är avgörande för företag som värderar kvalitet och pålitlig service.

Fördelar med extra bromskontroll

Genom att välja Opus Bilprovnings extra bromskontroll säkerställer du att dina fordon är trafiksäkra och fungerar optimalt. Detta kan förbättra dina anbudsmöjligheter, särskilt med de ökade kraven på trafiksäkerhet vid upphandlingar.

Det kan även vara fördelaktigt för dig som privatperson att utföra en bromskontroll inför en längre resa!

Säkerheten främst med extra bromskontroller

Genom att välja Opus Bilprovnings extra bromskontroll säkerställer du att dina fordon är trafiksäkra och fungerar optimalt. Detta kan förbättra dina anbudsmöjligheter, särskilt med de ökade kraven på trafiksäkerhet vid upphandlingar.

Omfattande bromsprov

Vår extra bromskontroll inkluderar en grundlig inspektion av hela bromssystemet, inklusive ett fullständigt bromsprov. Denna kontroll är rådgivande och rapporteras inte till Transportstyrelsen. Efter kontrollen får du ett protokoll och en dekal som visar att fordonet har godkänt resultat. Vi rekommenderar att kontrollen utförs fem till sju månader efter den ordinarie besiktningen.

Extra bromskontroll (EBK)

Efter godkänd EBK får fordonet ett klistermärke som visar att kontrollen är genomförd och godkänd. Oavsett resultat får kunden ett protokoll med resultat och eventuella åtgärder.

Efterkontroll av bromssystemet (EBE)

Efter en underkänd extra bromskontroll erbjuder vi efterkontroll (EBE) för att säkerställa att bristerna är åtgärdade. Denna efterkontroll ger dig tryggheten att veta att ditt fordon är i toppskick.

Extra bromsprov och säkerhet

Bromssystemet är avgörande för din och andras säkerhet på vägarna. För att säkerställa att ditt fordon är i toppskick erbjuder vi extra bromskontroller på alla våra stationer. Vid denna kontroll granskas bromsfunktionen noggrant, inklusive alla hjul och parkeringsbromsen, för att garantera optimal prestanda.

Ojämn bromsverkan, där skillnaden i bromskraft mellan vänster och höger sida överstiger 30 procent, kan orsaka att fordonet drar snett vid inbromsning. Ett extra bromsprov kan vara särskilt nyttigt mellan de ordinarie besiktningarna eller innan du ger dig ut på en längre resa.

Boka din extra bromskontroll idag

För aktuellt pris, vänligen se prislista.

Opus besiktar alla fordon

Inbjudan till besiktning

Vill du få påminnelse via sms och/eller e-post nästa gång det är dags att besikta ditt fordon? Registrera dig på Mina sidor så påminner vi dig.

Boka bilbesiktning hos Opus

Dags för besiktning?

Här hittar du en tid för bilbesiktning. Vi garanterar alla lätta fordon tid inom 24 timmar och tunga fordon tid inom 7 dagar. Boka smidigt här och nu.