Besikta bilen hos Opus Bilprovning
10 Sept 2015 Opus Bilprovning skänker vätskeersättning för att rädda barns liv

Opus Bilprovning skänker vätskeersättning för att rädda barns liv

Varje dag dör 1000 barn runt om i världen på grund av smutsigt vatten och bristfällig hygien. Då uttorkning är ett livshotande tillstånd för små barn så vill Opus Bilprovning hjälpa till genom att skänka vätskeersättning till behövande barn.

De flesta barnen dör på grund av att de får i sig smutsigt vatten som ger en svår diarré och torkar ut kroppen. Med en enkel vätskeersättning som innehåller en sockersaltlösning kan uttorkning snabbt och effektivt bota och rädda barns liv.

Innehållet i sockersaltlösningen gör att kroppen behåller vätska och ger kroppen mer energi så att barnet orkar börja äta igen.

- Flyktingarnas situation har inte lämnat någon oberörd. För Opus Bilprovning är det en självklarhet att göra en insats. Vi uppmanar fler företag till att följa initiativet till att stödja de drabbade, säger Neslin Ayhan, IT-chef på Opus Bilprovning.

Opus Bilprovning skänker nu 62 480 påsar vätskeersättning till behövande barn runt i världen.

- Som läget är just nu i de drabbade områdena, har alla som kan ett ansvar att hjälpa till. Vi måste tänka på att en enda påse vätskeersättning kan rädda liv, säger Petra Lovric, Redovisningschef på Opus Bilprovning.

Tillsammans kan vi rädda liv
Unicefs hemsida kan du läsa mer om hur du kan hjälpa till att rädda liv.

Bildkälla: UNICEF/Marco Dormino

Opus besiktar alla fordon

Inbjudan till besiktning

Vill du få påminnelse via sms och/eller e-post nästa gång det är dags att besikta ditt fordon? Registrera dig på Mina sidor så påminner vi dig.