Besikta bilen hos Opus Bilprovning
26 Sept 2016 Besikta MC:n innan vintern så den är redo till våren

Besikta MC:n innan vintern så den är redo till våren

Förbered din motorcykel inför våren genom att boka besiktning redan nu!

Förbered din motorcykel inför våren genom att boka besiktning redan nu! Visste du att besiktningsperioden hos motorcyklar inte styrs av slutsiffran? Istället är det tidpunkten för den senaste besiktningen som avgör när det är dags att besikta nästa gång. Motorcyklar besiktas vartannat år, alltså inom 24 månader från det senaste besiktningstillfället. Det betyder att du som ägare kan styra när det är dags genom att besikta vid en tidpunkt som passar dig.

​Vi på Opus Bilp​rovning föreslår att du passar på nu på hösten innan du ställer undan din motorcykel för säsongen. Så kan du vara säker på att den är redo att ta ut på vägen direkt igen på våren. Dessutom ger det dig möjlighet att åtgärda eventuella problem om något skulle upptäckas under besiktningen. Det är en fördel även om det handlar om detaljer som inte ger nedslag i protokollet. Våra besiktningstekniker ger dig gärna tips och råd kring detaljer som kan vara värda att se över, redan innan de ger upphov till större problem.

Hitta en station för att besikta din motorcykel
För att hitta en besiktningsstation i din närhet som erbjuder MC-besiktning är det enklaste sättet att knappa in motorcykelns registreringsnummer i vår ​webbokning. Då får du direkt fram en lista med förslag på dina närmaste besiktningsstationer (baserat på ägarens folkbokföringsadress). Om du skulle befinna dig på en annan ort och vill boka MC-besiktning där kan du söka på vår ​stationssida för att hitta en passande station. Du kan fritt välja var du vill göra besiktningen.

Tips inför din MC-besiktning
För att minska risken för att få nedslag i besiktningsprotokollet finns det ett antal ​punkter som du själv kan kontrollera​ innan du åker till besiktningen. Bland annat är det viktigt att se över däcken så att de har tillräckligt mönsterdjup, kontrollera att alla lyktor fungerar, ta en titt på kedjan och kedjelåset och göra en översyn av broms- och bränsleslangar. Om du redan innan känner på dig att något inte känns helt stabilt eller att motorn går ojämnt är det alltid bättre att ta en extra titt på motorcykeln innan du åker iväg till besiktningen, både för din egen säkerhets skull och för att slippa behöva komma in på ​efterkontroll​.

Om det inte är dags för besiktning ännu men du ändå vill få en extra översyn av din motorcykel innan du ställer undan den för vintern kan du boka ett MC-test hos oss. Protokollet kan du dessutom använda som underlag i en försäljningsannons om det börjar bli dags att sälja eller byta upp dig till en ny motorcykel. Ett fordon som har blivit oberoende testat är lättare att sälja till rätt pris.

Välkommen in till oss på Opus Bilprovning med din motorcykel!

Opus besiktar alla fordon

Inbjudan till besiktning

Vill du få påminnelse via sms och/eller e-post nästa gång det är dags att besikta ditt fordon? Registrera dig på Mina sidor så påminner vi dig.