Besikta bilen hos Opus Bilprovning
16 Nov 2018 Johan Kring cyklade ihop 30 115 kronor till njurforskningen

Johan Kring cyklade ihop 30 115 kronor till njurforskningen

Bild: Marika Ireblad, Kommunikation och marknadschef på Opus Bilprovning, Håkan Hedman, Njurfondens ordförande, Johan Kring, besiktningstekniker på Opus Bilprovning och Jimmy Kring. (foto: Fredrik Österberg)

Besiktningstekniker Johan Kring har cyklat flera lopp i år till förmån för Njurfonden – och för att göra något för sin njursjuke bror Jimmy, som har dialys och väntar på sin andra njurtransplantation.

Besiktningstekniker Johan Kring har cyklat flera lopp i år till förmån för Njurfonden – och för att göra något för sin njursjuke bror Jimmy, som har dialys och väntar på sin andra njurtransplantation.

Detta initiativ ville arbetsgivaren Opus Bilprovning vara med och stödja. För varje ”gilla” och delning av poster på Facebook bidrog Opus Bilprovning med 5 respektive 10 kronor.

På torsdagen överlämnades en check på 30 115 kronor till Njurfonden.

- Johan Kring och Opus Bilprovning har gjort en mycket fin insats. Jag hoppas att detta kan inspirera andra företag och privatpersoner till initiativ som bidrar till njurforskningen, säger Njurfondens ordförande Håkan Hedman.

Johan Kring, som i vanliga fall arbetar som besiktningstekniker på Opus Bilprovning i Hudiksvall, cyklar mycket på sin fritid. När hans bror Jimmy Kring blev svårt njursjuk för några år sedan ville Johan göra något konkret för att hjälpa till och uppmärksamma njursjukdomar och njurforskningen.

Det gjorde han genom att cykla olika lopp till förmån för Njurfonden.

I år har det blivit tre cykellopp på sammanlagt c:a tjugo mil.

Opus Bilprovning tyckte detta var ett mycket fint initiativ och ville vara med och bidra.

- Vi berättade om Johans cykling på Facebook och i andra sociala medier och uppmanade till engagemang. För varje ”gilla” på Facebook skänkte vi 5 kronor och för varje delning skänkte vi 10 kronor, berättar kommunikations- och marknadschef Marika Ireblad.

- Det dröjde inte länge förrän det fullkomligt smällde till på Facebook. Så många gillade och delade och många skrev också fina kommentarer. Så tack vare Johans fantastiska initiativ och alla engagerade människor på Facebook kan vi nu lämna över checken med pengar till Njurfonden, fortsätter hon.

När Jimmy Kring fick höra att Johans arbetsgivare ville vara med och bidra, blev han mycket rörd.

- Ja, jag vill verkligen framföra ett stort varmt tack till Opus Bilprovning, säger han.

Njursjukdomar är vanligare än många kanske känner till. I världen är var tionde människa drabbad av någon njursjukdom – och i Sverige lider nära 600 000 av njursvikt. Det är en dold folksjukdom som är vanligare än diabetes. Njursvikt är allvarligt och leder ofta till för tidig död i hjärt-kärlsjukdom.

http://www.njurfonden.se/

Opus besiktar alla fordon

Inbjudan till besiktning

Vill du få påminnelse via sms och/eller e-post nästa gång det är dags att besikta ditt fordon? Registrera dig på Mina sidor så påminner vi dig.