Besikta bilen hos Opus Bilprovning
1 Jan 2019 Opus Bilprovning och Synsam samarbetar för trafiksäkerheten

Opus Bilprovning och Synsam samarbetar för trafiksäkerheten

Opus Bilprovning och Synsam samarbetar för att öka trafiksäkerheten. Hela tre av tio säger sig ha svårt att se vägskyltarna, men färre än hälften av de tillfrågade kontrollerar sin syn regelbundet.

Varje dag kommer tusentals förare kunna kontrollera sin syn på självinstruerande syntavlor, som finns uppsatta på Opus Bilprovnings besiktningsstationer, för att se om det finns behov av ytterligare synundersökning hos optiker.

-Bra syn hos bilförare är mycket viktigt för trafiksäkerheten på våra vägar. Genom samarbetet med Opus Bilprovning erbjuder Synsam nu möjlighet att enkelt testa sin synskärpa på självinstruerande syntavlor i samband med bilbesiktning. Vår förhoppning är att många utnyttjar denna möjlighet för att öka trafiksäkerheten för oss alla, säger Henrik Persson VD Synsam Sverige.

-Vi arbetar dagligen med att kontrollera att fordonen som kör på vägarna är trafiksäkra och det är minst lika viktigt att föraren kan framföra fordonet på ett trafiksäkert sätt. Genom samarbetet med Synsam kan vi ytterligare bidra till trafiksäkerheten och nollvisionen i Sverige, säger Tord Fornander, vice VD och Produktionschef på Opus Bilprovning.

Hur bra ser du egentligen?
Det finns många goda skäl att ha koll på synen – ett av dem är trafiksäkerheten. Hela tre av tio säger sig ha svårt se vägskyltarna, men färre än hälften av de tillfrågade kontrollerar sin syn regelbundet.

För mer information kontakta:
Tord Fornander
Vice VD och Produktionschef på Opus Bilprovning
tord.fornander@opusbilprovning.se

Håkan Broman
Optiskt ansvarig, Synsam Group
​hakan.broman@synsam.com

Opus Bilprovning utför kontroll- och registreringsbesiktningar på 93 besiktningsstationer från Kiruna i norr till Malmö i söder. The Opus Way är koncernens DNA, som står för en säkrare och renare värld, där fokus ligger på kundnyttan och tillgängligheten. Opus Bilprovning klimatkompenserar hela sin verksamhet samtidigt som företaget aktivt arbetar för att minska sin klimatpåverkan.
opus.se

Synsam erbjuder ett unikt sortiment av glasögon, solglasögon, linser samt tillbehör för kundens egen stil och unika behov. Utöver detta erbjuder Synsam även en service- och kunskapsnivå inom ögonhälsa av högsta kvalitet. Synsam ingår i Synsam Group en koncernen verksam i sex länder, och som omsätter cirka 3 miljarder SEK och har 2500 anställda i 500 butiker.
​www.synsam.se

Opus besiktar alla fordon

Inbjudan till besiktning

Vill du få påminnelse via sms och/eller e-post nästa gång det är dags att besikta ditt fordon? Registrera dig på Mina sidor så påminner vi dig.