Besikta bilen hos Opus Bilprovning
14 Jan 2019 Full koll på företagets fordon

Full koll på företagets fordon

Vi vill passa på att önska er alla en god fortsättning på det nya året. Det är många företagare som nyligen har sett över budget och planeringen inför det kommande året.

Du känner väl till Opus Bilprovnings Kundportal för företag? I den finns en mängd verktyg som hjälper företagare att hålla koll på sina fordon.

Den funktion som de flesta företag med många fordon har nytta av i portalen är möjligheten att se när respektive fordon ska besiktas. I översikten kan du direkt se vilka bilar eller släp som du snart behöver boka besiktning för, eller om några riskerar att få körförbud. Du kan se om något fordon är avställt och hitta en mängd fakta om respektive fordon. Portalen erbjuder ett flertal olika sökkriterier som kan användas för att filtrera bland dina fordon och snabbt hitta det du söker.

Egna noteringar och besiktningsprotokoll
Som kund hos Opus Bilprovning och användare av kundportalen har du alltid tillgång till dina fordons besiktningsprotokoll. När en ny besiktning utförs på någon av våra 93 besiktningsstationer så dyker automatiskt det nya protokollet upp i kundportalen.

Du har även möjlighet att lägga in egna noteringar om respektive fordon, vilket gör det enkelt att exempelvis föra in vem som brukar köra ett visst fordon, lägga in uppgifter om serviceplan eller annat som är viktigt i er dagliga drift. Samtliga uppgifter i företagsportalen kan exporteras till Excel-format. På så sätt kan systemet anpassas för att innehålla uppgifter som är viktiga i just er verksamhet.

Idéer och önskemål
Vi hoppas att även ditt företag ska se nyttan med vår företagsportal och använda den för att förenkla och förbättra ert arbete i relation till företagets fordon. Har du idéer eller önskemål på hur portalen skulle kunna underlätta ditt arbete ytterligare är du välkommen att mejla oss på besiktningsportalen@opusbilprovning.se.

Opus Bilprovnings företagsportal är helt gratis och kan nås via mobila enheter i vår mobil-app eller via portalens hemsida kundportalen.nu.

Anmälningsformuläret för att gå med i Kundportalen hittar du här.

Klimatkompensera i ditt företag
Vi på Opus Bilprovning klimatkompenserar för hela vår verksamhet – inklusive våra kunders resor till besiktningsstationerna. Så längre det rullar fordon på vägarna som inte är 100% klimatneutrala är klimatkompensation ett bra verktyg för att kunna investera i verksamheter som väger upp för utsläppen. Därför klimatkompenserar vi i ett antal olika klimatkompenseringsprojekt. Bland annat så stödjer vi trädplantering och utbildning av bönder som vill lära sig att arbeta med hållbara skogsjordbruksmetoder i Bolivia samt med skydd av regnskog på ö-regioner i Stilla Havet.

Vi hoppas att fler företag ute i Sverige tar efter oss och börjar klimatkompensera för sin egen verksamhet. Klimatkompensering handlar om så mycket mer än att försöka skapa en grön image för sitt eget företag. Det här är åtgärder som ger direkta positiva effekter för dem som arbetar i projekten genom att de kan försörja sig på ett hållbart sätt. Naturen värnas och vi på andra sidan jordklotet får också fördelar av detta i form av en renare luft och skogar som kan hjälpa till att stävja de klimatförändringar vi ser. Hjälp till du också!

Om det känns svårt att klimatkompensera för hela verksamheten kan du kanske börja med kompensation av bilkörandet i verksamheten.

När du som företagare väljer att besikta dina fordon hos ett klimatkompenserat besiktningsföretag gör du redan där en god gärning för miljön. Så kom till oss på Opus Bilprovning när det är dags för besiktning nästa gång!

Opus besiktar alla fordon

Inbjudan till besiktning

Vill du få påminnelse via sms och/eller e-post nästa gång det är dags att besikta ditt fordon? Registrera dig på Mina sidor så påminner vi dig.