Besikta bilen hos Opus Bilprovning
31 Juli 2019 Opus Bilprovning på Classic Car Week

Opus Bilprovning på Classic Car Week

Opus Bilprovning deltar den här veckan på den stora entusiastbilmässan Classic Car Week i Rättvik.
Mitt på Knektplatsen finns Opus monter – och många kommer dit för att prata bilar, ställa frågor, fika och tävla.

-Det är jätteroligt, säger Göran Vikman, som finns på plats i montern hela veckan tillsammans med flera Opus-medarbetare. Till vardags är han besiktningsingenjör och stationerad i Kristinehamn.

Classic Car Week samlar varje sommar cirka 200 000 besökare under vecka 31. Platsen är densamma sedan nästan 30 år tillbaka, Rättvik i Dalarna.

I den lilla staden vid Siljans strand ligger bensin- och brylkrämsångorna tunga under denna julivecka. De fantastiska klassiska bilarna cruisar runt, runt och människor sätter upp stolar mitt i rondellerna för att bara titta på all krom och glans som glider förbi dagen lång.

A-traktor
Bredvid Opus monter finns en A-traktor uppställd, som väcker en del nyfikenhet. Göran Vikman och hans kollegor får berätta mycket kring vad som numera gäller för A-traktorer.

I montern finns också broschyrer om veteranfordonsbesiktning, maskinbesiktning, Opus bilprovnings gasol- och husvagnstester samt om MC-besiktning.

Göran Vikman brukar ta en bunt med veteranfordonsbroschyrer och gå ut på mässan till fordonsägare och dela ut.

-Många känner inte till denna tjänst som Opus har, men inser snabbt värdet av den. Inte minst när jag börjar prata om den egna säkerheten, som att exempelvis bromsarna behöver en översyn då och då.

Dragplåster
Ett dragplåster till Opusmontern är en tävling med fem nya frågor varje dag - och fina priser att vinna. Bland annat gratis besiktning! Något som lockar många tävlingssugna varje dag!

Opus medarbetare som står i montern har fullt upp från morgon till kväll. De svarar på alla möjliga frågor, brygger kaffe som de bjuder mässdeltagarna på (bara på tisdagen gick det åt minst tio liter), delar ut broschyrer och lockar in besökare till montern. Ja, även hundar faktiskt.

-När det var som varmast, över 30 grader, fick vi tag på en stor hink som vi fyllde med vatten och ställde vid montern så att även hundarna skulle uppskatta besöket hos oss, säger Göran Vikman och ler.

Kom förbi!
Opus Bilprovning finns på Knektplatsen på Classic Car Week hela veckan, från fredag 26 juli till fredag 2 augusti.

-Titta förbi om du är på mässan eller har vägarna förbi Rättvik! hälsar de.

Många tittar på A-traktorn som finns vid Opus monter och har frågor kring de nya reglerna.

Opus besiktar alla fordon

Inbjudan till besiktning

Vill du få påminnelse via sms och/eller e-post nästa gång det är dags att besikta ditt fordon? Registrera dig på Mina sidor så påminner vi dig.