Besikta bilen hos Opus Bilprovning
15 Aug 2019 5 goda skäl att besikta bilen

5 goda skäl att besikta bilen

Den årliga kontrollbesiktningen är något som många gruvar sig för, men när man får några goda skäl till varför det är bra att besikta bilen kan det genast kännas bättre. Här kommer fem bra skäl som visar varför det är viktigt att regelbundet besikta sina fordon:

1. Högre säkerhet för dig och dem som åker i din bil
Att köra runt i ett fordon som till exempel har fel på styrlederna eller ett läckande avgassystem kan vara farligt både för dig själv och för andra som åker i din bil. Besiktningens främsta uppgift är att se till att grundläggande säkerhet upprätthålls. Det var därför den infördes från första början.

2. Högre säkerhet för andra på vägarna
Inte bara du själv och de som åker i din bil ska kunna känna sig säkra. Dina medtrafikanter ska också kunna lita på att de fordon som rullar på vägarna är säkra. Att bromsarna fungerar ordentligt, att signalsystem som blinkers och strålkastare är i ordning och att inga delar plötsligt flyger av när du är ute och kör borde vara en självklarhet. Du själv skulle nog inte vilja råka ut för en sån otrevlig överraskning för att någon annan har underlåtit att ta hand om sin bil.

3. Bra för miljön
Vi kontrollerar din bils avgasutsläpp både för miljöns skull och för hälsans skull. Många städer har problem med höga halter av partiklar och kolmonoxid som kan skada hälsan hos dem som bor och arbetar där. Med tanke på de klimatförändringar vi nu ser i världen är det även viktigt att de fordon som rullar på vägarna håller sig till de gränsvärden som är uppsatta för utsläpp.

4. Upptäck fel innan de blir för stora
Fordonsbesiktningen hjälper till att upptäcka fel på ditt fordon innan de blir för stora. Det är bättre att få en anmärkning eller kommentar om att någon del håller på att rosta sönder än att helt plötsligt bli stående mitt på motorvägen när du är på väg ut på semester. Det ger dig chansen att åtgärda problemen i tid. Med de elektroniska felminnen som finns i nyare bilar finns det ännu större möjlighet att upptäcka fel som håller på att uppstå i ett tidigt skede.

5. Bättre fordonsekonomi
Att se till att din motor går jämnt och att alla system fungerar som de ska kan hjälpa dig till en bättre fordonsekonomi. En välskött motor där allt är tätt och helt ger dig en lägre bränsleförbrukning, vilket i sin tur ger en bättre fordonsekonomi.

Sist men inte minst. Vi på Opus Bilprovning är här för att hjälpa dig, inte för att stjälpa dig. Vi vill att du ska köra runt i ett säkert fordon som är ett pålitligt verktyg och en kär vän på vägen varje dag. Vi ger dig gärna råd om vi ser att något kan behöva åtgärdas snart. Fråga oss gärna om det är något du undrar över hos ditt fordon. Vi har stor erfarenhet av alla märken och modeller och vet vad som ofta brukar vara fel och vad som kan behöva åtgärdas. Vår personal finns där för dig!

Opus besiktar alla fordon

Inbjudan till besiktning

Vill du få påminnelse via sms och/eller e-post nästa gång det är dags att besikta ditt fordon? Registrera dig på Mina sidor så påminner vi dig.