Besikta bilen hos Opus Bilprovning
20 Sept 2019 Magnus Greko – Årets Grundare

Magnus Greko – Årets Grundare

Magnus Greko, medgrundare till Opus, tilldelades på torsdagskvällen utmärkelsen Årets Grundare vid Entreprenörsgalan 2019 på Berns i Stockholm.
(Foto: Evan Pantiel)

- Jag är väldigt glad för utmärkelsen, främst för bolagets skull, den är en bekräftelse på att vi har byggt ett fint företag. Jag vill dela utmärkelsen med mina två medgrundare Jörgen Hentschel och Lothar Geilen, och våra övriga 2597 medarbetare, säger Magnus Greko.

Magnus Greko fick utmärkelsen Årets Grundare för sitt framgångsrika entreprenörskap och företagsbyggande inom bilprovningsbranschen.

Juryns motiveringen löd: ”Med ett oerhört mod, en förmåga att se möjligheter, och med en vilja att förändra, har vinnaren skapat ett bolag med fokus på miljön och människor runt om i världen. Genom sitt driv och sin innovationsförmåga har entreprenören stor potential att fortsätta bygga företaget och påverka på en global nivå.

Entreprenörsgalan, som anordnades för 18:e året i rad, arrangeras av Founders Alliance, ett samverkansforum för entreprenörer, med stora delar av Sveriges mest erfarna företagsgrundare som medlemmar.

Entreprenörsgalan syftar till att främja och inspirera till framgångsrikt entreprenörskap genom att lyfta fram entreprenörsförebilder.

Under galakvällen på Berns delades tre utmärkelser ut, i kategorierna Årets Förebildsentreprenör, Årets Unga Entreprenör och Årets Grundare.

- Kvällen var fantastisk! Det är jätteintressant att träffa så många entreprenörer och grundare på ett och samma ställe, och otroligt spännande att höra alla berättelser, det ger mycket energi, säger Magnus Greko.

Startade Opus 1990

Magnus Greko brinner för att förbättra miljön och livet för människor och djur på den här planeten, och när han kom i kontakt med bilindustrin såg han en möjlighet att påverka. Efter några års anställning som internationell försäljningsingenjör för mät- och kontrollutrustningar till bilindustrin startade han 1990 Opus, tillsammans med barndomsvännen Jörgen Hentschel.

Företaget sålde mätteknologi för miljökontroll av fordon, och snart fick de även leverera till Svensk Bilprovning och expanderade internationellt med teknologi för bilprovning. 1994 startades en egen fabrik för miljökontrollmaskiner utanför Göteborg.

2003 började Opus utveckla system för trådlös bilprovning för den amerikanska marknaden och 2008 förvärvades bolaget Systech i USA, grundat av Lothar Geilen, något som ledde fram till att Opus idag blivit en ledande internationell bilprovningsoperatör.

Opus Bilprovning, som ingår i Opus Group, startade 2012 sin verksamhet i Sverige och har idag 92 stationer över hela landet.

Opus besiktar alla fordon

Inbjudan till besiktning

Vill du få påminnelse via sms och/eller e-post nästa gång det är dags att besikta ditt fordon? Registrera dig på Mina sidor så påminner vi dig.