Besikta bilen hos Opus Bilprovning
18 Okt 2019 Besiktningstid - snabbt och enkelt

Besiktningstid - snabbt och enkelt

Opus arbetar ständigt med att göra det så snabbt och enkelt som möjligt att få tag på en tid för besiktning, efterkontroll eller för att utnyttja någon av våra andra tjänster.

Du som kund ska kunna känna dig säker på att du får en tid som passar ditt schema och att du får en tid snabbt så att du fortsatt kan använda ditt fordon som vanligt - även om du skulle vara ute i sista minuten med besiktningen.

Innehåll:

 • Slippa vänta-garantier
  • Tid för lätta fordon inom 24 timmar
  • Drive-in för personbilar
  • Tid för tunga fordon inom 7 dagar
  • Efterkontroll inom 20 min
 • Koll på när det är dags
  • Opus mobil-app
 • Besiktningstid nu?

Slippa vänta-garantier
Vi har en rad antal olika slippa vänta-garantier som talar om den maximala väntetid du kan förvänta dig hos oss. Oftast går det snabbare än så att få en tid.

Tid för lätta fordon inom 24 timmar
Kontrollbesiktning av lätta fordon ska du få genomförd inom 24 timmar. I vår onlinebokning kan du lätt söka fram en tid på en station i din närhet. Du kan boka och betala besiktningstiden direkt på nätet. Sen är det bara att åka till stationen. Självklart kan du boka en tid på en station på en annan ort än din hemort, till exempel om du är ute på resa eller vill passa på att besikta bilen på din arbetsort.

Drive-in för personbilar
Hittar du ingen tid som passar dig kan du se om det är öppet för drive-in på någon Opus-station i din närhet. På stationssidan ser du vilka stationer som har öppet för drive-in just nu. Med drive-in behöver du inte boka tid i förväg. Du åker helt enkelt direkt till den station som har angivet att de har öppet för drive-in och ställer dig i kö. Ta med ditt bank- eller kreditkort för att betala då alla Opus Bilprovnings stationer är kontantfria.

Tid för tunga fordon inom 7 dagar
Vår slippa vänta-garanti för tunga fordon är 7 dagar. Tunga fordon kan inte besiktas på alla stationer på grund av lokalernas kapacitet, så se efter vilka förslag du får upp i bokningssystemet eller ring oss på 0775-500 300 för att få veta var du kan besikta ditt tunga fordon.

Efterkontroll inom 20 min
Skulle du få något nedslag på bilbesiktningen är du garanterad att få en snabb efterkontroll av av din lätta personbil efter att du har åtgärdat felet. Inom 20 minuter ska du få tid för efterkontroll. Tar det längre tid får du 50% rabatt på priset.

För lätta personbilar är det bara att du kommer förbi på stationen så genomför vi efterkontroll/ombesiktning snarast. För andra fordonstyper kan du se vad som gäller på respektive stationssida. Du kan självklart också boka en tid som vanligt via vår internetbokning eller kundtjänst.

Koll på när det är dags
Har du svårt att komma ihåg när det är dags för besiktning av dina fordon? Använd dig av våra påminnelsetjänster så får du besked med god framförhållning så att du kan boka en passande tid.

Med tjänsten “Inbjudan till besiktning” kan du få påminnelser när det är dags att boka besiktningstid. Det enda du behöver göra är att ange ditt fordons registreringsnummer samt ditt mobilnummer och/eller e-postadress.

Opus mobil-app
Du kan även använda påminnelsefunktionen i Opus mobil-app (tillgänglig för Android och iOS). Där kan du lägga in samtliga fordon du äger under knappen “När är det dags?”. Du fyller bara i registreringsnumret och kan direkt se när fordonet ska besiktas nästa gång.

Appen ger dig påminnelser i mobilen när det är dags att boka besiktning för respektive fordon. Den här funktionen passar särskilt bra om ni har flera bilar i familjen eller om du har ytterligare fordon såsom motorcykel, släpvagn eller husvagn.

I appen har du allt samlat på ett ställe, får påminnelser i god tid i förväg och du kan självklart också boka besiktningen direkt i appen.

Boka tid för bilbesiktning nu?
Boka snabbt och smidigt tid för bilbesiktning i Opus onlinebokning. Vi garanterar tid inom 24 timmar!

Opus besiktar alla fordon

Inbjudan till besiktning

Vill du få påminnelse via sms och/eller e-post nästa gång det är dags att besikta ditt fordon? Registrera dig på Mina sidor så påminner vi dig.