Besikta bilen hos Opus Bilprovning
25 Okt 2019 Bilens dag - 28 oktober

Bilens dag - 28 oktober

Tanken med Bilens dag är att uppmärksamma bilen som fordon och den fria rörlighet som den bidrar till.

Bilens dag - 28 oktober
Bilens dag firar vi på Opus Bilprovning väldigt gärna! Den 28 oktober är det dags igen, för nionde året i rad. Tanken med Bilens dag är att uppmärksamma bilen som fordon och den fria rörlighet som den bidrar till. Bakom initiativet ligger bland andra Motorbranschens Riksförbund.

Sverige är ett avlångt land där många bor på platser där det är omöjligt att förlita sig till lokaltrafik för sitt transportbehov. Och det är ju fler än bara privatpersoner som behöver bilar för att ta sig fram. Hur skulle din rörmokare eller budfirman ta sig ut till dig för att leverera varor och tjänster om det inte fanns bilar?

Vi på Opus Bilprovning är väl medvetna om att det finns många som är beroende av sina bilar för att kunna bo och verka där de vill. Det är inte för inte som vi har besiktningsstationer från Kiruna i norr till Malmö i söder. Vi tror på att en god mobilitet bidrar till en bättre ekonomi och nya möjligheter över hela landet.

Mer tryck på att få fram miljövänligare bilar
Utvecklingen är redan på god väg när det gäller att göra bilarna mer miljövänliga, men det är ändå en bit kvar. För att det ska vara hållbart att köra bil även i framtiden måste det bli enklare att välja ett annat alternativ än en bil med förbränningsmotor när det är dags att byta fordon. Fler och fler privatpersoner och företag inser att miljöfrågorna måste tas på allvar.

Vårt initiativ att klimatkompensera hela vår verksamhet är ett litet steg på vägen och vi hoppas på att även andra inser vikten av att klimatkompensera sin egen bilkörning och andra transporter.

Just nu finns många spännande beslut och initiativ på politisk nivå. Ett exempel är ett förslag från det tyska förbundsrådet om att förbjuda att nya bilar med förbränningsmotorer säljs i Tyskland från och med år 2030. De jobbar för att införa detta i hela EU, något som kommer att sätta tryck på bilbranschen att arbeta snabbare för att få ut fler fordon som drivs av förnyelsebara energikällor.

Utvecklingen går framåt både när det gäller elbilar och andra alternativ, men fler fordon av dessa typer måste komma ut på vägarna så snart som möjligt. Det måste löna sig att välja det miljövänligaste alternativet när man köper en ny bil. Vi ser med spänning fram emot de framsteg som kommer att komma tack vare ökad medvetenhet och politiska beslut.

Bilen är ett utmärkt verktyg för fri rörlighet och det behöver inte vara på bekostnad av miljön.

Opus besiktar alla fordon

Inbjudan till besiktning

Vill du få påminnelse via sms och/eller e-post nästa gång det är dags att besikta ditt fordon? Registrera dig på Mina sidor så påminner vi dig.