Besikta bilen hos Opus Bilprovning
20 Dec 2019 Tips för en God Jul

Tips för en God Jul

Ca 2 miljoner bilister ger sig ut i trafiken för att besöka sina nära och kära. Vi vill därför ge dig några tips på vägen.

Förutom att det ska kokas knäck, läggas in sill och huggas gran är julhelgen en av årets största resdagar. Ca 2 miljoner bilister ger sig ut i trafiken för att besöka sina nära och kära. Vi vill därför ge dig några tips på vägen:

  • Börja med att ta ett djupt andetag och försök att koppla bort julstressen. Stress ökar alltid risken för olyckor
  • Var ute i god tid och förbered dig mentalt på att det kommer att vara mycket trafik dvs restiden blir längre än vanligt
  • Håll avståndet till bilen framför dig. De vanligaste olyckorna är att man kör på någon bakifrån
  • Håll och anpassa hastigheten efter väglaget

Det är också bra att kontrollera däcktryck, fylla på spolarvätska och kolla olja innan du ger dig ut på längre resor. Här hittar du fler tips på saker värt att kolla upp inför resan. Ladda gärna ner appen Opus Bilprovning, där hittar du spel och lekar som kan sysselsätta dina medresenärer i bilen!

Öppettider på våra besiktningsstationer under julhelgen
Du vet väl om att du kan besikta din bil på valfri station? Om du behöver en paus ifrån släkten och julmaten är du varmt välkommen förbi hos oss, även om du befinner dig på en annan ort än där du bor. Ta en titt på vår stationssida för att se aktuella öppettider och status för drive-in. Du kan självklart boka besiktning i vårt bokningssystem som vanligt.

Ha nu en riktigt lugn och skön julhelg önskar vi på Opus Bilprovning!

Opus besiktar alla fordon

Inbjudan till besiktning

Vill du få påminnelse via sms och/eller e-post nästa gång det är dags att besikta ditt fordon? Registrera dig på Mina sidor så påminner vi dig.