Besikta bilen hos Opus Bilprovning
2 Juli 2020 Fukt i husvagnen?

Fukt i husvagnen?

Gör Opus Fukttest på din husvagn eller husbil

Fukttest i husvagn

Det kan vara svårt att upptäcka fuktproblem i husbilar och husvagnar. Obehandlade fuktproblem kan orsaka stora skador inte bara på ditt fordon utan även ge upphov till allergiska reaktioner.

Passa på att regelbundet göra en fukttest av din husbil eller husvagn för att slippa få otrevliga överraskningar.

Många tillverkare kräver att man gör ett fukttest varje år för att garantin på nya fritidsfordon ska fortsätta att gälla. Vi utför garantitester åt Solifer och Polar, men vår ambition är att utöka med fler märken. Hör med din tillverkare om du är osäker på om Opus Fukttest är godkänd för att din garanti ska gälla.

Opus Fukttest finns tillgänglig på 46 av våra stationer från Helsingborg i söder till Kiruna i norr.

Vår personal är specialutbildad på fukttest och utför alltid testen med kalibrerade instrument. Om du är med under testet berättar våra besiktningstekniker mer än gärna om ditt fordon samt om det finns något som skulle kunna ge upphov till problem på sikt.

Ett annat tips är att spara protokollen från testerna för att kunna jämföra från år till år.

Campar du säkert?

Passa på att göra en gasolkontroll i samband med fukttestet. En gasolkontroll ger dig en tryggare och säkrare semester med din husbil eller husvagn.

Våra besiktningstekniker kontrollerar slangar, rörledningar och övriga gasolkomponenter. Faktum är att många campingplatser kräver att du regelbundet utför kontroller av gasolsystemet för att du ska få möjlighet att campa hos dem.

Gasolkontroll

 

Dags att sälja din husbil eller husvagn?

Med Opus Husbilstest och Opus Husvagnstest har du bättre chanser att få rätt betalt för ditt fordon. Vi testar din husbil eller husvagn oberoende utifrån aspekterna trafiksäkerhet och miljö.

Du får status på ditt fordon och information om något behöver åtgärdas för att du ska kunna få ett så bra pris som möjligt.

Genom att bifoga protokollet i din försäljningsannons eller ta med till en handlare har du goda argument för det pris du begär. Samma kontroller som vid en kontrollbesiktning ingår och du har även möjlighet att få muntlig information om det allmänna skicket.

Varmt välkommen till oss på Opus Bilprovning!

Opus besiktar alla fordon

Inbjudan till besiktning

Vill du få påminnelse via sms och/eller e-post nästa gång det är dags att besikta ditt fordon? Registrera dig på Mina sidor så påminner vi dig.

Välkommen på besiktning hos Opus Bilprovning

Välkommen till Opus

Vi vill att det ska vara smidigt att besikta bilen hos oss. Allt från bokning, besiktning till en eventuell efterkontroll.