Besikta bilen hos Opus Bilprovning
6 Okt 2020 Gör din MC redo för våren nu!

Gör din MC redo för våren nu!

Besikta nu så är den klar att köra i vår

MC-besiktning

Visste du att besiktningsperioden för motorcyklar inte styrs av slutsiffran? Istället är det tidpunkten för den senaste besiktningen som avgör när det är dags att besikta nästa gång.

Motorcyklar besiktas vartannat år, alltså inom 24 månader från det senaste besiktningstillfället. Du som ägare kan alltså själv styra när det är dags för besiktning!

Vi på Opus Bilprovning föreslår att du passar på att göra en besiktning innan du ställer undan din motorcykel för säsongen. Då är den redan fixad och klar till våren. En annan fördel är att du hinner åtgärda eventuella problem om något skulle upptäckas under besiktningen. Våra besiktningstekniker ger dig gärna tips och råd kring detaljer som kan vara värda att se över, redan innan de ger upphov till större problem.

Välj en besiktningsstation som passar dig

För att hitta en besiktningsstation i din närhet som erbjuder MC-besiktning är det enklaste sättet att knappa in motorcykelns registreringsnummer i vår onlinebokning. Där får du direkt fram en lista med förslag på närmaste besiktningsstationer, baserat på ägarens folkbokföringsadress. Men du väljer själv på vilken ort du vill göra besiktningen. Sök istället på vår stationssida för att hitta den Opus station som passar dig bäst.

Tips inför din MC-besiktning

För att minska risken för nedslag i besiktningsprotokollet finns det ett antal punkter som du själv kan kontrollera innan du åker till besiktningen. Det är bland annat viktigt att se över däckens mönsterdjup, kontrollera att alla lyktor fungerar, ta en titt på kedjan och kedjelåset och göra en översyn av broms- och bränsleslangar. Om du känner att något inte är helt stabilt eller att motorn går ojämnt är det alltid bättre att ta en extra titt på motorcykeln innan du åker iväg till besiktningen, både för din egen säkerhets skull och för att slippa behöva komma in på efterkontroll.

Även om det inte är dags för besiktning på ett tag men du vill ändå göra en extra översyn av din motorcykel innan du ställer undan den för vintern kan du boka ett MC-test hos oss. Protokollet kan du dessutom använda som underlag i en försäljningsannons om du skulle vilja sälja eller byta upp dig till en ny motorcykel. Ett fordon som har blivit oberoende testat är lättare att sälja till rätt pris.

Du är alltid välkommen till oss på Opus Bilprovning!

Opus besiktar alla fordon

Inbjudan till besiktning

Vill du få påminnelse via sms och/eller e-post nästa gång det är dags att besikta ditt fordon? Registrera dig på Mina sidor så påminner vi dig.

Välkommen på besiktning hos Opus Bilprovning

Välkommen till Opus

Vi vill att det ska vara smidigt att besikta bilen hos oss. Allt från bokning, besiktning till en eventuell efterkontroll.