Besikta bilen hos Opus Bilprovning
5 Mars 2021 Med Opus blir bilbesiktningen en enklare historia

Med Opus blir bilbesiktningen en enklare historia

"Garanterat en tid inom 24 timmar"

Besiktning hos Opus Bilprovning

Att besikta sin bil kan enligt många vara av det klurigare slaget, och det kan i många fall verka direkt omständligt.

Opus Bilprovning har stationer över hela Sverige och jobbar aktivt för att processen ska bli så enkel som möjligt. Med nya kundgarantin garanteras kunderna alltid en tid för besiktning – inom 24 timmar.

Den som äger en bil är väl medveten om att den regelbundet måste besiktas. Det är något som många runtom landet kan tycka är både tidskrävande, lite jobbigt och inte heller alltid helt enkelt att ta tag i.

Stationschefen på Opus Bilprovning i Kungsängen utanför Stockholm menar att det är något de ville ändra på, något som resulterade i den nya kundgarantin.

– Vi garanterar alla som behöver besiktiga sin bil en tid inom 24 timmar. Det ska vara enkelt, tryggt och trevligt att besöka oss på Opus, förklarar han.

Enkelt att boka tid

Bokning av en besiktningstid går enkelt, oavsett tillvägagångssätt och du kan boka din önskade tid både online, genom kundtjänst eller på plats på stationen. Dessutom finns möjligheten för drop in-tider, berättar Kungsängens stationschef vidare.

– Ja, det kostar en hundring extra om man kör drop-in. Det är något som många tycker är en värd peng att lägga. Annars har vi tid ofta någon timme eller två senare, men det är ju inte alltid man har tid att vänta den tiden.

– Just nu är det bara vi på Opus Bilprovning som kan garantera en tid inom 24 timmar, och det är självklart något vi är stolta över, säger han och fortsätter.

-Vår kundgaranti innehåller dessutom fem andra löften till våra kunder. Om vi inte klarar att uppfylla dem bjuder vi på nästa besiktning. Det här kan man läsa mer om på opus.se.

Ett säkert besök

Han poängterar också att många kunder undrar hur besiktningen går till under de mer osäkra tider som vi befinner oss i. Opus har, liksom hela besiktningsbranschen, vidtagit en stor mängd åtgärder för att hela besiktningen ska vara corona-säker.

Det innebär bland annat att man registrerar sig via SMS när man kommer med sitt fordon till besiktningen istället för att gå in i besiktningshallen. Man kan också som kund vänta utanför stationen de cirka 20 minuter som besiktningen pågår. Betalningen kan också göras i förväg eller via faktura.

–Vi följer Folkhälsomyndighetens alla rekommendationer för att det ska bli ett så riskfritt möte som möjligt.

– Dessutom jobbar vi väldigt mycket med att vara oerhört tillmötesgående, behjälpliga och svara på alla sorters frågor som kan dyka upp. Vi gör besiktningen lite enklare och lite trevligare, helt enkelt, avslutar han.

Här kan du boka en tid för besiktning

Opus besiktar alla fordon

Inbjudan till besiktning

Vill du få påminnelse via sms och/eller e-post nästa gång det är dags att besikta ditt fordon? Registrera dig på Mina sidor så påminner vi dig.

Välkommen på besiktning hos Opus Bilprovning

Välkommen till Opus

Vi vill att det ska vara smidigt att besikta bilen hos oss. Allt från bokning, besiktning till en eventuell efterkontroll.