Besikta bilen hos Opus Bilprovning
21 Nov 2021 Opus lanserar ny app med unik besiktningsstatistik

Opus lanserar ny app med unik besiktningsstatistik

I Opus-appen hittar du allt om bilar - och lite till.

Appen

Opus Bilprovning har lanserat en ny app med en stor mängd fordonsinformation samt unik besiktningsdata.
- Detta är ännu ett steg för att göra det enklare och dessutom helt gratis för alla fordonsägare att ha kontroll på sitt och andra fordon, säger Per Rosén, VD på Opus Bilprovning.

- Exempelvis ger vi den som ska köpa en begagnad bil alla möjligheter att vara så välinformerad som möjligt. Därför delar vi med oss av vår besiktningsstatistik i appen.

I samarbete med Car.info visas en stor mängd fordonsinformation under fliken "Gör en Fordonsupplysning" när man söker på ett registreringsnummer (gäller personbilar upp till 3 500 kg).

Här presenteras också Opus Bilprovnings unika statistik på de fem vanligaste felen vid kontrollbesiktning av just den bil- och årsmodell man söker på.
Även underkännandefrekvensen på samtliga fordon med samma fordonsslag och fordonsår visas. Har Opus Bilprovning besiktat bilen finns även tidigare besiktningsprotokoll att ta del av.

- Vi ger också många handfasta tips i appen vad man ska tänka på när man köper och säljer en begagnad bil. Även köpekontrakt finns för nedladdning, berättar Per Rosén.

Digitalt besiktningsprotokoll

Vid registrering på ”Mina sidor” i appen erbjuds bilägaren både förmåner och rabatter, bland annat på olika besiktningstjänster från Opus Bilprovning. Som lanseringserbjudande ges 25% rabatt på Opus Biltest – ett oberoende och opartiskt begagnattest, som är tryggt att göra inför ett bilköp.
På ”Mina sidor” samlas också bilägarens alla fordonsuppgifter på ett och samma ställe, även digitala besiktningsprotokoll. När det är dags för besiktning kommer ett meddelande i mobilen. På så sätt missar man aldrig en besiktning - och kan boka direkt i appen. Både smidigt och enkelt - och bra för miljön!

Bilproffs på fickan

Opus-appen, som även finns tillgänglig på engelska, innehåller också en stor mängd information som checklistor inför besiktning, GPS-positionering, direktknapp till 112, information om hur man agerar vid en viltolycka eller annan olycka, när det är dags att byta till vinterdäck och mycket annat bilnyttigt.
- Med Opus-appen nedladdad har du alltid ett bilproffs på fickan!

Opus Bilprovnings app är kostnadsfri och finns att ladda ner på App Store och Google Play.

Opus besiktar alla fordon

Inbjudan till besiktning

Vill du få påminnelse via sms och/eller e-post nästa gång det är dags att besikta ditt fordon? Registrera dig på Mina sidor så påminner vi dig.

Välkommen på besiktning hos Opus Bilprovning

Välkommen till Opus

Vi vill att det ska vara smidigt att besikta bilen hos oss. Allt från bokning, besiktning till en eventuell efterkontroll.