Besikta bilen hos Opus Bilprovning
7 Mars 2023 Opus Bilprovnings mobila station invigd av infrastrukturministern

Opus Bilprovnings mobila station invigd av infrastrukturministern

"Kommer betyda mycket för många människor"

invigning av mobil besiktningsstation. Bandet klipps

Opus Bilprovnings nya mobila besiktningsstation invigdes den 7 mars av infrastrukturminister Andreas Carlson.

-Jag är glad över att inviga Opus Bilprovnings mobila besiktningsstation, som jag vet kommer betyda mycket för väldigt många människor, sa han i invigningstalet.

Den mobila stationen kommer att ambulera mellan ett flertal orter i norra Sveriges inland och glesbygd och erbjuda och utföra kontrollbesiktningar.

Opus Bilprovning, som är en av Sveriges ledande aktörer inom fordonsbesiktning, utökar nu sin verksamhet genom att starta en mobil besiktningsstation.

Under senare år har ett antal kommuner, främst i norra Sverige, fått försämrad tillgång till besiktningsmöjligheter på ett antal orter och många fordonsägare har fått åka långt för att kunna besikta.

- För mig som infrastrukturminister är det glädjande att Opus har hittat en lösning för att möta människors behov och efterfrågan att kunna besikta sin bil i de delar av landet där man idag inte har en fast station, sa Andreas Carlson vid invigningen.

Opus Bilprovnings mobila besiktningsstation.

Opus Bilprovnings mobila besiktningsstation.

 

Opus Bilprovning har konstruerat och byggt den mobila besiktningsstationen som kommer att erbjuda och utföra kontrollbesiktningar främst i norra Sveriges inland och glesbygd.

- Vi är glada över att nu kunna erbjuda fler fordonsägare i glesbygd möjlighet till besiktning, säger Per Rosén, VD Opus Bilprovning.

Den mobila verksamheten kommer att erbjuda besiktning i Särna, Funäsdalen, Hede, Gäddede, Tärnaby, Arjeplog och Överkalix. Antalet orter kan komma att utökas.

Planerad start är nu i april.

Den mobila stationen kommer att utföra besiktningar av personbilar, lätta lastbilar, husvagnar, släp, motorcyklar samt fyrhjulingar (traktor b).

Två besök per ort

Den mobila stationen kommer att besöka varje ort två gånger under säsongen.

Alla fordonsägare på orterna som den mobila stationen besöker kommer att få en inbjudan skickad till sig några veckor i förväg. Man bokar sedan själv en tid som passar, antingen genom att boka på hemsidan opus.se eller att ringa till kundtjänst på 0775-500 300.

Priset för att besikta på den mobila stationen är detsamma som på någon av Opus Bilprovnings närliggande stationer i norra Sverige.

Det preliminära schemat för 2023 ser ut så här:

  • Särna April/Oktober
  • Funäsdalen April/Oktober
  • Hede Maj/September
  • Gäddede Maj/September
  • Tärnaby Juni/September
  • Arjeplog Juni/Augusti
  • Överkalix Juli/Augusti
Opus besiktar alla fordon

Inbjudan till besiktning

Vill du få påminnelse via sms och/eller e-post nästa gång det är dags att besikta ditt fordon? Registrera dig på Mina sidor så påminner vi dig.

Välkommen på besiktning hos Opus Bilprovning

Välkommen till Opus

Vi vill att det ska vara smidigt att besikta bilen hos oss. Allt från bokning, besiktning till en eventuell efterkontroll.