Besikta bilen hos Opus Bilprovning
23 Juni 2023 Kör säkert under midsommarhelgen

Kör säkert under midsommarhelgen

Midsommar

Äntligen är det midsommar igen! Vi får njuta av midsommarblomster, sill, ägg och jordgubbar.

Men midsommar innebär också en av årets mest trafikintensiva helger. Att köra säkert i trafiken är alltid viktigt, särskilt under högtider som midsommar när många trafikanter är ute på vägarna.

Här är några tips för att öka säkerheten:

  • Planera din resa: Ta reda på vägarna du ska köra på och försök undvika de mest trafikerade tiderna om möjligt. Planera in tillräckligt med tid för att undvika att behöva stressa.
  • Väg- och trafikinformation: Kontrollera väg- och trafikinformation innan du ger dig iväg. Det kan finnas trafikstockningar, vägarbeten eller andra hinder på vägen som du bör vara medveten om.
  • Var utvilad och koncentrerad: Se till att du är utvilad innan du sätter dig bakom ratten.
  • Håll avståndet: Håll alltid ett tillräckligt avstånd till framförvarande fordon. Det ger dig mer tid att reagera och minskar risken för kollisioner om något oväntat skulle hända.
  • Använd blinkers och speglar: Se till att använda blinkers vid filbyten och vid svängar. Kontrollera dina backspeglar och sidospeglar regelbundet för att vara medveten om vad som händer runt omkring dig.
  • Respektera hastighetsgränserna: Håll dig inom de fastställda hastighetsgränserna och anpassa hastigheten efter rådande förhållanden. Tänk på att hastighetsgränserna är satta för att säkerställa att du har tillräckligt med tid att reagera och stoppa i nödsituationer.
  • Undvik alkohol och droger: Kör aldrig om du är påverkad av alkohol eller droger. Dessa substanser påverkar ditt omdöme och reaktionsförmåga, vilket ökar risken för olyckor betydligt.
  • Var beredd på oväntade situationer: Var alltid beredd på att andra trafikanter kan göra misstag eller agera oväntat. Håll dig uppmärksam och var redo att reagera snabbt om något oförutsett inträffar.
  • Bältesanvändning: Se till att alla passagerare i bilen använder säkerhetsbälten. Detta är en av de mest effektiva åtgärderna för att minska risken för allvarliga skador vid en olycka.
  • Var tålmodig och respektera andra trafikanter: Ha en tolerant och respektfull inställning gentemot andra trafikanter. Var försiktig med att köra aggressivt eller i onödigt hög hastighet.

Genom att följa dessa riktlinjer och vara en ansvarsfull förare kan du bidra till att göra trafiken säkrare för alla under midsommarhelgen.

Vi på Opus Bilprovning önskar dig och dina nära och kära en härlig midsommarhelg!

Opus besiktar alla fordon

Inbjudan till besiktning

Vill du få påminnelse via sms och/eller e-post nästa gång det är dags att besikta ditt fordon? Registrera dig på Mina sidor så påminner vi dig.

Välkommen på besiktning hos Opus Bilprovning

Välkommen till Opus

Vi vill att det ska vara smidigt att besikta bilen hos oss. Allt från bokning, besiktning till en eventuell efterkontroll.