Besikta bilen hos Opus Bilprovning
29 Juni 2023 Så är ditt fordon säkert inför campingsemestern

Så är ditt fordon säkert inför campingsemestern

husvagnssemester

Det är snart dags att ge sig ut på sommarvägarna. Men innan du gör det, se till att din husvagn eller husbil är redo för resan.

Här är några tips och tjänster du kan använda dig av för en säker och stressfri resa:

  • Gasolkontroll: Vi rekommenderar en gasolkontroll för att undvika olyckor på grund av läckande gasolsystem i husvagnar och husbilar. Det är inte längre obligatoriskt att besikta gasolsystemet, men det är bra att göra detta regelbundet för din egen och andras säkerhet.
  • Vägning: Att åka för tungt lastad kan vara farligt och leda till böter. Besök oss för att väga din husvagn eller husbil och se till att du inte överskrider viktgränserna.
  • Fukttest: Opus Bilprovning rekommenderar ett fukttest för att undvika fuktproblem som kan leda till att man måste riva ut hela inredningen eller helt enkelt skrota fordonet. Ett fukttest är en billig försäkring mot otrevliga överraskningar
  • Besiktning för tunga fordon: Om du har en större husbil som klassas som tung lastbil eller buss måste du besikta bilen på en station som kan ta emot tunga fordon.

Andra viktiga tips för att förbereda din husvagn eller husbil inför resan:

  • Kolla däcktrycket och se till att däcken är fria från skador.
  • Kontrollera att kopplingsanordningen fungerar och att bromsljusen och kablar för broms fungerar.
  • Kontrollera att reflexer och lampor fungerar.
  • Testa all utrustning såsom spis, kylskåp, belysning med mera.

Vi önskar dig en trevlig och säker resa!

Opus besiktar alla fordon

Inbjudan till besiktning

Vill du få påminnelse via sms och/eller e-post nästa gång det är dags att besikta ditt fordon? Registrera dig på Mina sidor så påminner vi dig.

Välkommen på besiktning hos Opus Bilprovning

Välkommen till Opus

Vi vill att det ska vara smidigt att besikta bilen hos oss. Allt från bokning, besiktning till en eventuell efterkontroll.