Besikta bilen hos Opus Bilprovning
10 Juli 2023 5 tips för en säker och lyckad bilsemester

5 tips för en säker och lyckad bilsemester

Säker och lyckad bilsemester

Om du planerar att ge dig iväg på en bilsemester, är det viktigt att du förbereder dig och din bil på bästa sätt för att göra resan smidig och säker. Detta gäller särskilt om du har en lång bilresa framför dig. Genom att ta nödvändiga åtgärder som att kontrollera bilens skick, planera din rutt i förväg och packa smart kan du undvika obehagliga överraskningar längs vägen och minimera risken för eventuella problem.

Vi ger dig 5 användbara tips inför bilsemestern:

Te

  1. Förbered din bil: Kontrollera alltid grundläggande funktioner i bilen innan ni åker. Gör ett snabbt test av bilens lampor, blinkers och tuta. Kontrollera att däcken är i gott skick och fyll på luft vid behov. Ska du köra långa sträckor med mycket packning kan det vara bra att fylla på lite extra. Fyll på spolarvätska, kontrollera kylarvätskan och motoroljan. Ta gärna med extra av dessa i bagaget för att fylla på under resan vid behov. Är du osäker på om något behöver extra översyn är du välkommen in till oss för att göra ett fordonstest eller bromstest innan du ger dig iväg.

  2. Planera din rutt: Innan du ger dig av, planera din rutt noggrant. Bestäm vilka platser du vill besöka, vilka vägar du ska ta och var du kan stanna för rast eller övernattning. Var medveten om eventuella vägarbeten eller trafikproblem längs vägen. Detta hjälper dig att undvika onödig stress och spara tid.

  3. Packa säkert: När du packar för en bilresa är det viktigt att tänka på säkerheten. Om du behöver packa högre än ryggstöden eller har lösa föremål högst upp, rekommenderas det att investera i ett lastnät eller ett lastgaller. Vid kraftig inbromsning eller en kollision utsätts lätta föremål för starka G-krafter, vilket gör dem betydligt tyngre och kan leda till allvarliga skador. Säkerställ att allt är ordentligt förankrat för att undvika olyckor. Se också till att ha vatten, snacks, kartor och nödutrustning i bilen.

  4. Var beredd på nödsituationer: Det är alltid bra att vara förberedd på eventuella nödsituationer under bilsemestern. Ta med ett första hjälpen-kit i bilen. Ha viktiga telefonnummer till hands, inklusive nummer till bärgningsföretag och försäkringsbolaget.

  5. Var flexibel och njut av resan: Kom ihåg att själva bilresan också är en del av semestern. Var flexibel med din tidtabell och var beredd på att göra spontana stopp för att utforska sevärdheter längs vägen. Njut av landskapet, ta pauser för att sträcka på benen och prova lokala rätter på restauranger längs vägen. Det handlar om att skapa minnen och ha roligt!

Kom ihåg att säkerhet alltid är av största vikt. Följ trafikreglerna, använd inte din mobiltelefon när du kör och ta regelbundna pauser för att undvika trötthet. Ha en fantastisk bilsemester!

Opus besiktar alla fordon

Inbjudan till besiktning

Vill du få påminnelse via sms och/eller e-post nästa gång det är dags att besikta ditt fordon? Registrera dig på Mina sidor så påminner vi dig.

Välkommen på besiktning hos Opus Bilprovning

Välkommen till Opus

Vi vill att det ska vara smidigt att besikta bilen hos oss. Allt från bokning, besiktning till en eventuell efterkontroll.