Besikta bilen hos Opus Bilprovning
1 Sept 2023 Förbered din husvagn eller husbil redan nu!

Förbered din husvagn eller husbil redan nu!

Husbil besiltning

Förbered din husvagn eller husbil för kommande säsong genom att redan nu boka en besiktning!

Hösten närmar sig med stormsteg, och innan du parkerar din husvagn eller husbil för vintervilan, föreslår vi på Opus Bilprovning att du tar dig tid att genomföra en noggrann besiktning. Detta kommer att säkerställa att ditt fritidsfordon är i ett säkert skick när våren kommer. Dessutom ger besiktningen dig möjlighet att identifiera och åtgärda eventuella problem som kan ha uppstått under det senaste året, även om de inte skulle resultera i ett blankt besiktningsprotokoll. Våra erfarna besiktningstekniker är också mer än villiga att dela med sig av värdefulla tips och råd för att förebygga potentiella problem innan de växer till större och dyrare problem.

Här är några tips att tänka på innan du bokar din husvagns- eller husbilsbesiktning:

  1. Kontrollera belysning och säkerhet: Se till att dina blinkers, belysning runt om fordonet, reflexer och skyltlyktan är i gott skick. En fungerande belysning är avgörande för din och andras säkerhet på vägen.
  2. Kolla däckens mönsterdjup: Däckens mönsterdjup får inte vara mindre än 1,6 millimeter.
  3. Kontrollera bromssystemet: Testa att husvagnens bromsar fungerar korrekt, inklusive katastrofbromsvajern. Säkerställ att de kan stanna fordonet effektivt vid behov.
  4. Undvik lösa föremål: Innan besiktningen, ta en titt inne i husvagnen eller husbilen och se till att inga lösa föremål kan skada inredningen om en nödsituation uppstår, som en kraftig inbromsning.

Så varför inte besöka Opus Bilprovning redan idag för att boka din husvagns- eller husbilsbesiktning? Vi är här för att hjälpa dig att säkerställa att din fritidsupplevelse på vägarna blir så säker och problemfri som möjligt. Välkommen till oss!

Opus besiktar alla fordon

Inbjudan till besiktning

Vill du få påminnelse via sms och/eller e-post nästa gång det är dags att besikta ditt fordon? Registrera dig på Mina sidor så påminner vi dig.

Välkommen på besiktning hos Opus Bilprovning

Välkommen till Opus

Vi vill att det ska vara smidigt att besikta bilen hos oss. Allt från bokning, besiktning till en eventuell efterkontroll.