Opus Fordonstester

Klimatkompenserade fordonstester för personbilar, motorcyklar, husvagnar och husbilar.

Ska du köpa eller sälja ditt fordon eller har du garanti kvar och vill se över skicket på fordonet innan garantitiden tar slut? Våra Opus Fordonstester omfattar de kontroller du som privatperson skyddas av via konsumentköplagen vid fordonsköp hos företag och ger dig ett tryggare fordonsköp och en säkrare försäljning!

Enligt lagen svarar säljföretaget för fel som har funnits vid leveransen. Fel som upptäcks inom sex månader skall dock anses ha funnits vid leveransen, om inte säljföretaget kan visa annat eller detta är oförenligt med varans eller felets art. Det betyder att konsumentköplagen kan ge köparen ett skydd via köp av begagnade fordon. Konsumenten kan alltid reklamera ett fel inom tre år efter leveransen, om det görs inom två månader från upptäckten.

Konsumentköplagen gäller: (Utdrag från konsumentköplagen)

 1. När fordonet är i sådant skick att den inte skulle godkännas utan anmärkning vid kontrollbesiktning.
 2. Om skicket avviker från vad som står i avtalet eller från vad säljaren muntligen utlovat.

I testet ingår

Opus Fordonstester ger dig en opartisk bedömning på fordonet

 • Opartisk bedömning på fordonet utifrån aspekterna trafiksäkerhet och miljö. Testerna som ingår i en kontrollbesiktning, ingår i våra Opus Fordonstester. (Kan dock inte ske i kombination med kontrollbesiktning).

Muntlig information om fordonets status och skick

 • Du som kund är alltid välkommen att medverka under hela testet då du även kan få muntlig information om fordonets status och skick, som är av betydelse ur trafiksäkerhet och miljösynpunkt.

Genomgång av protokollet

 • Efter testet ingår en genomgång av protokollet på den elektroniska avläsningen och det tekniska testet.

Opus Fordonstester

 • MC-test

  Motorcyklar

  Pris från 549 kr

  Mopedtest

  Mopeder

  Pris från 529 kr

  Husvagnstest

  Husvagn (inkl. gasolkontroll)

  Pris från 499 kr

  Husbilstest

  Husbil 0-3500 kg (inkl. gasolkontroll)

  Pris från 799 kr

  Husbilstest

  Husbil 3501- kg (inkl. gasolkontroll)

  Pris från 899 kr

Opus Biltest

Gör ett oberoende och opartiskt test på bilens status med Opus Biltest innan du köper ny bil. Du får en bra ögonblicksbild på bilens kondition med eventuella fel och brister, dock ingen garanti att fordonet är felfritt.

Opus Veteranfordonstest

Tillhör du en av dem som är stolt ägare till ett veteranfordon som du vill leva länge med, en riktig dyrgrip? För dig har vi tagit fram ett test som är ett bra komplement till den ordinarie kontrollbesiktningen. Läs mer om testet här >>

 • Personbil, lätt lastbil och motorcykel
  (0-3500 kg)

  Pris från 299 kr

Opus Bromstest

Vill du veta skicket på dina bromsar efter du har bytt detaljer i bromssystemet eller har din bil stått länge? Opus Bromstest är en frivillig kontroll av färdbromsens prestanda och funktion samt kontroll av parkeringsbroms.

 • Personbil

  Pris från 150 kr

  Lätt lastbil 0-3500 kg

  Pris från 150 kr

  Lätt släp 0-3500 kg

  Pris från 150 kr

  Husvagn

  Pris från 150 kr

Opus Miljötest

Har du bytt katalysator, delar av avgassystemet eller bara är osäker på hur dina avgasvärden egentligen ser ut? Opus Miljötest är en enkel frivillig miljökontroll som kan göras på personbilar med bensin eller dieseldrift. Vi testar OBD på alla aktuella fordon och/eller fyrgasmätning på bensindrivna fordon alternativt opacitetsmätning på dieseldrivna fordon.

 • Personbil

  Pris från 120 kr

  Lätt lastbil 0-3500 kg

  Pris från 120 kr

Opus besiktar alla fordon

Inbjudan till besiktning

Vill du få påminnelse via sms och/eller e-post nästa gång det är dags att besikta ditt fordon? Registrera dig på Mina sidor då påminner vi dig.

Boka bilbesiktning hos Opus

Dags för besiktning?

Här hittar du en tid för bilbesiktning. Vi garanterar alla lätta fordon tid inom 24 timmar och tunga fordon tid inom 7 dagar. Boka smidigt här och nu.