Besikta bilen hos Opus Bilprovning
A-traktor

Registreringsbesiktning A-traktor

Nu kan du enkelt och smidigt boka registreringsbesiktning för A-traktor i vår onlinebokning.

En registreringsbesiktning krävs när du har byggt om ett motordrivet fordon till en A-traktor.

Nu har vi lanserat en ny tjänst i vår bokning. Du behöver inte längre kontakta kundtjänst eller stationen för att boka registreringsbesiktning för A-traktor, utan kan boka direkt i vår onlinebokning.

Boka direkt i vår onlinebokning

Vad behöver du göra inför registreringsbesiktning för en A-traktor?

Sedan 2021 behöver man ta med ett intyg till registreringsbesiktningen. Intyget ska vara ifyllt av den som utfört hastighetsbegränsningen. Kan till exempel vara en verkstad eller annan person som utfört hastighetsbegränsningen vid ombyggnationen. Intyget ska skrivas ut och tas med till besiktningen. Den som undertecknat intyget måste vara med på plats vid besiktningen och kunna legitimera sig.

Mall för intyg hittar du längre ned på denna sida. Du kan också ta del av vår guide som ger dig tips när du ska bygga om en bil till A-traktor.

Tips för dig som ska bygga om till A-traktor

Opus har sammanställt ett vägledande dokument till dig som ska bygga om en bil till en A-traktor. Detta dokument ger dig en bra vägledning, men garanterar inte att fordonet godkänns. Beslut om detta tas alltid vid besiktningstillfället.

Läs vår guide för ombyggnation till A-traktor > Pdf, 2.5 MB.

Här hittar du blanketter:

Här kan du läsa mer:

Opus besiktar alla fordon

Inbjudan till besiktning

Vill du få påminnelse via sms och/eller e-post nästa gång det är dags att besikta ditt fordon? Registrera dig på Mina sidor så påminner vi dig.

Drop-in hos Opus

Drop-in för din bil

Spontan besiktning nu? Då ska du testa att åka förbi oss på drop-in-besiktning. Du behöver inte boka tid i förväg. Öppettider och aktuell drop-in-status hittar du på våra stationssidor.