Besikta bilen hos Opus Bilprovning
26 Maj 2021 Opus Bilprovning startar mobil besiktning i glesbygd

Opus Bilprovning startar mobil besiktning i glesbygd

Verksamheten planeras vara igång senast under nästa år.

Opus Bilprovning startar mobila enheter.

Opus Bilprovning kommer att starta mobila enheter för besiktning i glesbygden.

- Vi är glada över att erbjuda kunder som bor i glesbygd samma möjlighet till besiktning som de som bor i tätort. Senast 2022 kommer vi att kunna erbjuda glesbygdsbesiktning via mobila enheter, berättar Per Rosén, VD på Opus Bilprovning.

Opus Bilprovning, som är en av Sveriges ledande aktörer med 95 stationer över hela landet - från Kiruna i norr till Malmö i söder - utökar nu sin service genom att starta mobila enheter.

Istället för att kunder ska behöva åka många mil för att besikta sitt fordon kommer nu Opus Bilprovning, via mobila besiktningsstationer, åka runt till olika orter i glesbygden, och erbjuda besiktningstjänster.

Beslutet är ett resultat av den glesbygdutredning som Transportstyrelsen gjort som visar att det finns ett behov, samt AB Svensk Bilprovnings besked tidigare i år om nedläggning av sin mobila verksamhet i glesbygd.

Förutom de orter där AB Svensk Bilprovning haft sina mobila enheter; Arjeplog, Funäsdalen, Gäddede, Karesuando, Särna, Tärnaby och Överkalix, tittar nu Opus Bilprovning på vilka fler kommuner i mycket gles landsbygd som har behov av mobil besiktning.

- Vi genomför nu ett omfattande analysarbete var behov av mobil besiktning i Sverige finns, från norr till söder, säger VD Per Rosén.

 

Kommuner som vill anmäla sitt intresse gör det till Tord Fornander, produktionschef och vice VD: tord.fornander@opusbilprovning.se, tel 010-8049970

Opus besiktar alla fordon

Inbjudan till besiktning

Vill du få påminnelse via sms och/eller e-post nästa gång det är dags att besikta ditt fordon? Registrera dig på Mina sidor så påminner vi dig.

Välkommen på besiktning hos Opus Bilprovning

Välkommen till Opus

Vi vill att det ska vara smidigt att besikta bilen hos oss. Allt från bokning, besiktning till en eventuell efterkontroll.