Besikta bilen hos Opus Bilprovning

Slippa vänta-garantier

Alla våra stationer erbjuder "Slippa vänta-garantier" för att tillföra en enklare besiktning åt våra kunder.

Besiktningstid när det passar dig

Tanken med en avreglering är att det ska leda till förbättringar och det vilar ett stort ansvar på oss som aktör efter att vi förvärvat en tredjedel av statliga bilprovningen, att göra det bättre än tidigare.

Vi arbetar med ständiga förbättringar och alla med syfte att det ska bli enklare för våra kunder. Historiskt har bilbesiktningen fungerat väl, men med tidvis långa väntetider och varierande serviceupplevelse. Detta har vi tagit fasta på och som ett ytterligare steg i att göra det enklare för alla kunder har vi tagit fram våra kundlöften:

24-timmars garanti för alla lätta fordon

Opus Bilprovning har som målsättning att vara bästa alternativet för alla kunder och garanterar därför alla lätta fordon en besiktningstid inom 24 timmar.

Du kan boka besiktning i vår onlinebokning eller genom att ringa vår kundtjänst på telefonnummer 0775-500 300, vi hjälper dig med tid för besiktning.

Drop-in-besiktning för din bil

Våra stationer erbjuder alltid drop-in för lätta personbilar. Med Opus Drive-In kan du snabbt och enkelt komma med din bil på drop-in, utan att boka tid i förväg. Det kan förekomma väntetider, men vår personal hjälper dig så snart de kan. Läs mer om Opus Drive-In eller se aktuell drive-in status på en besiktningsstation nära dig.

Vad kostar det att besikta bilen på drop-in?
På den lokala stationssidan kan du se vad det kostar att komma med din bil på drive-in. Det kostar inget extra vid efterkontroll.

Efterkontroll inom 20 minuter

Alla våra stationer erbjuder obokad efterkontroll för lätta personbilar inom 20 minuter (oavsett drive-in-status). Får du vänta längre bjuder vi på halva priset, 50% rabatt.

Besiktning idag - lämna innan kl. 9

Vi garanterar att du får ditt lätta fordon (max 3500 kg) besiktat samma dag du lämnar det hos oss. Lämna ditt fordon innan kl. 09.00, hämta innan stängning. Ditt fordon blir besiktat under dagen och ingen bokning behövs. Besök oss för mer information.

7-dagars garanti för tunga fordon

Vi garanterar alla tunga fordon en tid för besiktning inom 7 dagar.

Behöver du en snabbare tid för ditt tunga fordon? Då kan du mejla dina kontaktuppgifter och registreringsnummer till bokningen@opusbilprovning.se.

Opus besiktar alla fordon

Inbjudan till besiktning

Vill du få påminnelse via sms och/eller e-post nästa gång det är dags att besikta ditt fordon? Registrera dig på Mina sidor så påminner vi dig.

Drop-in hos Opus

Drop-in för din bil

Spontan besiktning nu? Då ska du testa att åka förbi oss på drop-in-besiktning. Du behöver inte boka tid i förväg. Öppettider och aktuell drop-in-status hittar du på våra stationssidor.

Besiktning av MC

Tips inför MC-säsongen

Opus ger dig värdefulla tips på saker som kan vara bra att kontrollera innan du ger dig ut på vägarna med din tvåhjuliga (eller trehjuliga) vän.