Besikta bilen hos Opus Bilprovning
15 Feb 2021 Barncancerdagen 2021

Barncancerdagen 2021

Tänd ett ljus för barn som drabbats av cancer

Barncancerfonden

Den 15 februari är det Internationella Barncancerdagen. Då uppmärksammas barn med cancer världen över.

I Sverige tänder vi ljus varje år den 15 februari för alla barn som någon gång drabbats av cancer – och för att sätta ljuset på barncancerfrågan.

Barncancer är fortfarande den vanligaste dödsorsaken i Sverige för barn i åldern 1-14 år. Ungefär ett barn varje dag insjuknar i någon form av barncancer.

85 procent av alla barn överlever, men ca 7 av 10 överlevare drabbas senare av komplikationer. Det är betydligt många fler än för 30 år sedan. Men det räcker inte. Målet är 0 procent. Barnen är det finaste och viktigaste vi har.

Tillsammans med Opus Group stödjer Opus Bilprovning Barncancerfonden för nionde året i rad.

- För oss på Opus Bilprovning finns det mer än fordonssäkerhet och miljöarbete som är viktigt här i världen. Därför har vi valt att stötta Barncancerfonden genom att bli Barncancerfondens Barnsupporter, säger Marika Ireblad, kommunikations- och marknadschef.

Barncancerfonden är helt beroende av bidrag. Forskningsverksamheten inom barncancer samt stöd till drabbade familjer, finansieras helt av bidrag från företag och privatpersoner.

Den 15 februari är det internationella barncancerdagen då barn med cancer uppmärksammas. Vill du visa ditt stöd för barn och familjer som drabbats finns det flera sätt att bidra. Du kan tända ett digitalt ljus på Barncancerfondens sajt, ge en gåva till Barncancerfonden, bli Barnsupporter eller varför inte starta en egen insamling.

Om du vill veta mer om barncancerforskning hittar du information på Barncancerfondens sajt.

Opus besiktar alla fordon

Inbjudan till besiktning

Vill du få påminnelse via sms och/eller e-post nästa gång det är dags att besikta ditt fordon? Registrera dig på Mina sidor så påminner vi dig.

Välkommen på besiktning hos Opus Bilprovning

Välkommen till Opus

Vi vill att det ska vara smidigt att besikta bilen hos oss. Allt från bokning, besiktning till en eventuell efterkontroll.