Besikta bilen hos Opus Bilprovning
25 April 2022 Boka registreringsbesiktning för A-traktor direkt online.

Boka registreringsbesiktning för A-traktor direkt online.

regbesiktning a-traktor

Opus kunder behöver inte längre kontakta kundtjänst eller stationen för att boka registreringsbesiktning för A-traktor, utan kan boka direkt i vår onlinebokning.

Vi vill göra det så enkelt som möjligt för våra kunder när de besöker vår hemsida. Från sök, till bokning och slutligen besök på våra stationer! Tjänsten är bokningsbara dygnet.

För de kunder som önskar personlig kontakt eller har andra önskemål kan de fortsättningsvis vända sig till vår kundtjänst/station för bokning.

Vad behöver du göra inför registreringsbesiktning för
en A-traktor?

Sedan 2021 behöver man ta med ett intyg till registreringsbesiktningen. Intyget ska vara ifyllt av den som utfört hastighetsbegränsningen. Kan till exempel vara en verkstad eller annan person som utfört hastighetsbegränsningen vid ombyggnationen. Intyget ska skrivas ut och tas med till besiktningen. Den som undertecknat intyget måste vara med på plats vid besiktningen och kunna legitimera sig.

Mall för intyg hittar du här >

Tips för dig som ska bygga om till A-traktor

Har du funderingar på att bygga om en bil till A-traktor? Opus Bilprovning hjälper dig på vägen genom en guide för ombyggnation till A-traktor. Dokumentet är en bra vägledning, men garanterar inte att fordonet godkänns. Beslut om detta tas alltid vid besiktningstillfället.

Läs vår guide för ombyggnation till A-traktor > Pdf, 2.5 MB.

Opus besiktar alla fordon

Inbjudan till besiktning

Vill du få påminnelse via sms och/eller e-post nästa gång det är dags att besikta ditt fordon? Registrera dig på Mina sidor så påminner vi dig.

Välkommen på besiktning hos Opus Bilprovning

Välkommen till Opus

Vi vill att det ska vara smidigt att besikta bilen hos oss. Allt från bokning, besiktning till en eventuell efterkontroll.