Besikta bilen hos Opus Bilprovning
4 Juli 2018 Mobilisten ger tips för ett mer klimatsmart resande

Mobilisten ger tips för ett mer klimatsmart resande

Gröna Bilister har gett ut häftet ”Mobilisten – goda idéer för moderna bilister”, som är en guide med många bra tips för ett mer klimatsmart och hållbart resande.

Opus Bilprovning finns med i guiden eftersom man är marknadsledande gällande miljöansvar i fordonsbesiktningsbranschen.

Guiden ”Mobilisten – goda idéer för moderna bilister” som består av 38 sidor, vill hjälpa bilister att anpassa sitt resande och göra det mer miljövänligt. Men även de som reser kollektivt eller cyklar får många bra tips i guiden.

-En mobilist är inte fast i ett bilberoende utan drar nytta av hela sin respalett. Det kan handla om allt från att använda digitala tjänster för att mötas och välja cykeln när det är möjligt, till att använda kollektivtrafik och köpa mobilitet som tjänst, säger Johanna Grant, ordförande för Gröna Bilister.

Bland annat kan man i Mobilisten-häftet läsa om elcykling, velomobiler och bilpooler, men också om myten kring stadsjeepen, hur man fimpar fossilbilen och hur man enkelt kan cykelpendla.

Gröna Bilister, som är en ideell och oberoende förening, startade 1994 för miljöintresserade bilister. Föreningen har sedan dess varit en stark röst i debatten om hållbar bilism.

Klimatkompensering
Opus Bilprovning har ett starkt miljöengagemang och klimatkompenserar sin verksamhet. Man klimatkompenserar till och med kundernas resa fram och tillbaka till besiktningsstationen.

Utöver det erbjuder man kunderna att själva klimatkompensera för den körning som har skett sedan senaste besiktningen. För en medelbilist handlar det om ca 520 kronor, vilket motsvarar ett utsläpp på cirka tre ton CO2e.

Pengarna går till Plan Vivo-certifierade skogsprojekt i Bolivia och Stillahavsområdet.

-Vi har bara en planet och vi måste ta ansvar. Opus Bilprovnings långsiktiga mål är att vi ska kunna säga till nästa generation att vår verksamhet inte på något sätt påverkat vårt klimat och vår miljö negativt, säger vd Per Rosén.

”Mobilisten – goda idéer för moderna bilister” är finansierad av Trafikverkets stöd för ideella organisationer och finns tillgänglig digitalt för kostnadsfri nedladdning i Gröna Bilisters kanaler.

Opus besiktar alla fordon

Inbjudan till besiktning

Vill du få påminnelse via sms och/eller e-post nästa gång det är dags att besikta ditt fordon? Registrera dig på Mina sidor så påminner vi dig.