Besikta bilen hos Opus Bilprovning
30 April 2019 Har du besiktat synen på länge?

Har du besiktat synen på länge?

Det är inte bara din bil som behöver regelbunden besiktning för att vara försäkrad att den är i toppskick. Samma sak gäller även för din syn. När gjorde du en synundersökning senast?

Färre än hälften av alla tillfrågade bilförare kontrollerar sin syn regelbundet och mer oroväckande är att nästan en tredjedel säger sig ha svårt att se vad som står på vägskyltar på håll. Att bilförare har bra syn är väldigt viktigt för trafiksäkerheten på våra vägar.

Då synen för det mesta försämras långsamt är det lätt hänt att man vänjer sig vid att inte se allt knivskarpt och tydligt längre. Därför är det viktigt att regelbundet göra en synkontroll. Du kan enkelt kontrollera synen på de självinstruerande syntavlorna som finns uppsatta på våra besiktningsstationer. Där får du snabbt koll på om du har behov av en utförlig synundersökning hos en optiker. Upptäcker du att så är fallet är det bara att du bokar en synundersökning på en Synsam-butik nära dig.

Vi bryr oss om miljön
Trafiksäkerheten är en av våra stöttepelare i verksamheten. En annan är att verka för en bättre miljö och en grönare framtid. Därför har vi sett till att klimatkompensera hela vår verksamhet till 100%.

Opus Bilprovning är det enda svenska besiktningsföretaget som klimatkompenserar hela verksamheten och har 100% klimatkompenserade tjänster. Det innebär givetvis att din besiktning hos oss är klimatkompenserad, men vi går ett steg längre och kompenserar även för din resa till och från besiktningsstationen.

Hos oss kan du även välja att klimatkompensera för din årliga bilkörning. Det gör du enkelt i samband med besiktningen. För en medelbilist handlar det i genomsnitt om ca 520 kr per år att kompensera för, vilket motsvarar ett utsläpp på ca 3 ton.

Pengarna går till olika projekt som verkar för att bevara regnskog och utbilda och understödja jordbrukare i dessa regioner i att bedriva ekologiskt hållbart jordbruk. Välj ett grönare alternativ du också nästa gång det är dags att besikta bilen!

Opus besiktar alla fordon

Inbjudan till besiktning

Vill du få påminnelse via sms och/eller e-post nästa gång det är dags att besikta ditt fordon? Registrera dig på Mina sidor så påminner vi dig.